OST- & DRYCKES-
PROVNINGAR

Kunskap förhöjer ostupplevelsen!

Gå på någon av våra mycket populära ost- och dryckesprovningar och fördjupa din kunskap om just ost och dryck i kombination. Under ledning av en expert, guidas du genom en provning som tar ca 60 min. På provningen får du prova 5-6 ostar i kombination med 5-6 drycker (läs mer nedan om respektive provning). Ett utmärkt tillfälle att lära dig mer och få njuta av goda smakkombinationer. OBS! Vänligen notera att ni måste köpa separat entrébiljett för att kunna komma in på Ostfestivalen.
Varmt välkomna!

Fredag kl 16.30

Hårdostar med svenska frukt- och bärdrycker.
Du blir guidad av två mathantverkare genom smakerna av prisbelönta pressade ostar från hantverksmejerier och alkoholfria drycker från olika delar av landet. Vi smakar och provar individuellt och gemensamt. Under provningen reflekterar vi tillsammans om den sensoriska beskrivningen av produkterna. Provningen arrangeras av Eldrimner och är en del av projektet Smakmetoder i mathantverket.

Fredag kl. 18.30

Dessertostar med kryddade drycker.
Utmärkande för de mjuka ostarna är att de har kortare lagringstid och kan ha varierad yta som ger viktiga smakbidrag till de olika osttyperna. Här blir du guidad av två mathantverkare genom smakerna hos ostar från hantverksmejerier och svenska alkoholfria drycker. Vi smakar och provar individuellt och gemensamt. Under provningen reflekterar vi tillsammans om den sensoriska beskrivningen av produkterna. Provningen arrangeras av Eldrimner och är en del av projektet Smakmetoder i mathantverket.

Lördag kl. 13, 15 eller 17.00

Ost- och dryckesprovning med Arla.
Arla anordnar en kombinerad ost- och dryckesprovning under Ostfestivalen 2024. Det kommer att bjudas på en lärorik och god smakupplevelse med en blandning av ostar från Arlas svenska mejerier. Perfekt att ge till sig själv för att vässa kunskaperna till nästa middagsbjudning, eller att ge bort i present till par, bästa kompisen eller någon annan som kan behöva nya smakupplevelser. Varmt välkomna önskar Arla!
Boka